lauantai 8. marraskuuta 2014

NAAKAT KOKKAA LIETTUALAISTA KANAA



NaakkaKeittiö apulaisineen oli taas täydessä iskussa BartsaPiitsillä heinäkuun helteisimmällä viikolla. Ulkona lämpötila hipoi täydellisiä helle lukemia ja lukijat voivat vain kuvitella minkälainen oli lämpötila sisällä keittiössä! Niin vain kuvitella, sillä saimme pidettyä keittiön lämpötilan balanssissa ulkolämpötilan kanssa, kun opimme käyttämään keittiön jäähdytyslaitetta yrityksen ja erehdyksen kautta. NaakkaKeittiöhän toimii rohkeasti KokeiluKeittiönä ja insinööriäkin tarvitaan välillä, kun kokeillaan vähän reippaammin esimerkiksi jumittunutta jääkaapin oven kahvaa.

Niin se liettualainen kana, joka tarjoiltiin liettualaiseen PikaRuokalaTyyliin. Moni on kysynyt, että mitä se oli. Harva tietää ja olen sitä tässä yrittänyt itsekin muistella.

NaakkaKeittiöllä oli tiistaina KivisNaakan, ElvisNaakan ja VisVisVisNaakan kanssa kokkaamassa PartioMarttaÄiti Mari. Helteen pehmentämin ajatuksin aloimme valmistamaan riisiä ja kanaa CurryKastikkeessa. LeiriKeittämisen isoin haastehan on saada vesi kiehumaan. LounasAikaa piti siirtää myöhemmäksi, kun JauheLihaKeiton vesi ei suostunut kiehumaan. No tästä viisastuneena vettä alettiin IltaPäivällä keittää jo hyvissä ajoin. Veden kiehumista odotellessa keräiltiin ruoka-aineet valmiiksi esille ja tutkailtiin ohjeita.  4 kiloa BroileriSuikaleita ruskistettiin uunissa. Tässä vaiheessa lueskeltiin Rainbow CurryKastike- paketeista ValmistusOhjetta ja päädyttiin siihen, että kastike valmistetaan liettuankielisen ohjeen mukaan. Ylipäätään keittiössä vaihdettiin liettuankieliseen keskusteluun.

Päivällinen valmistui ajallaan ja liettualainen PikaRuokala tarjosi leiriläisille liettualaista kanaa. Hämmästys paistoi leiriläisten kasvoilta ja useimmat ottivat ruokaa aluksi vain vähän. Ruoka tarjoiltiin linjastolta lautasille erittäin nopeassa tahdissa, siinä ei leiripäivän kuulumisia juuri kyselty. Jonoa riitti, sillä ruokaa maistettuaan leiriläiset olivat taas uudestaan RuokaJonossa. KasvisRuokailijat lämmittivät itse mikrossa KasvisPihvit, kun NaakkaKeittiön väki hääräsi ruuan jakelussa. Ruokailun päätyttyä kattilat olivat ihan tyhjänä. NaakkaKeittiö siirtyi tiskaustehtäviin.

Liettualaista kanaa 50 henkilölle

2,7 kg riisiä

4 kg Kanasuikaleita
15 pussia rainbow currykastikejauhetta, kastikeen valmistamiseen valitaan pussin kyljestä mieleinen ohje, huomaa, että kaupasta pitää ostaa myös muut ohjeessa mainittavat ruoka-aineet, joita en juuri nyt muista, enkä ole kirjoittanut ReseptiKansioon.

Kasvispihvejä KasvisRuokailijoille, heille kastike ilman kanaa


Lisäkkeenä ½ tomaattia/ ruokailija, TomaattiAllergiselle pala kurkkua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti