torstai 21. kesäkuuta 2012

NaakkaJoulu

NaakkaVartion ideat eivät aina täytä normaalin kriteereitä. Mutta tavanomaisuudesta heitä ei juuri voi syyttää. Eikä myöskään siitä, että korjaamista vaativat asiat jäisivät ratkaisematta.

Eräänä keväisenä huhtikuun päivänä SorvisNaakka ja KivisNaakka pohtivat mm. sitä, kuinka paljon pakastimessa on tavaraa. Siitä lähti ajatusvyöry, joka sai huipentumansa tänään, kun Naakat viettivät Naakkamaista pikkujoulua australialaisen talvijoulun idealla.

Australiassahan kaikki on päälaellaan. Pohjoisessa on kuuma ja etelässä kylmä, vesi kiertää lavuaarista viemäriin eri suunnassa kuin pohjoisella pallonpuoliskolla, joulu osuu kuumimpaan kesään ja kesäkuussa on kylmintä. Tästä johtuen (no, ehkä veden pyörimissuunnalla ei ole tämän asian kanssa kauheasti tekemistä..) jotkut australialaiset haluavat viettää talvijoulua silloin, kun on kylmää ja jossain päin maata jopa lunta, eli kesä-heinäkuussa.

Ja koska Eräiden Naakkojen pakastimessa sattui olemaan torttuja, piparitaikinaa ja porkkanalaatikkoa, oli siinä riittävästi syytä pikkujoulujuhlaan. Kinkun kanssa olikin enemmän haastetta, eikä kukaan Naakoista vielä tänä kesänä rohkaistunut kysymään kaupoissa joulukinkun perään..

Kunnon joulujuhla alkaa kuusen koristelulla joululaulujen soidessa.

Herkkua on siinä monenlaista: riisipuuroa, "korvike"kinkkua, kolmea sorttia sinappia, suolakalaa, joulupukin lohipateeta, glogiä...


Jälkiruuaksi torttuja (jotka SorvisNaakka melkein unohti paistaa), krokotiilin muotoisia pipareita sekä Australia-teemassa pysyen pavlovaa.


Lopuksi jännättiin, että tuleeko pukki. No, ei tullut, mutta tonttu sentään kävi jakamassa lahjat!
Naakkamaista keskikesän pikkujoulua teille kaikille! 
Ja täydet pakastimetkin vaillenivat hivenen. Toisilla tosin hieman enemmän erään tapauksen johdosta, johon liittyi pakastin ja johto ja sen irtoaminen pistorasiasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti